Over ons

Even voorstellen

Wij zijn Janet Mulder en Barend Meulenbeld en wonen in Barger-Compascuum samen met onze dochter Paula , onze honden en andere dieren.

De kennelnaam Marakoopa komt uit de aboriginal taal van Australie en betekend "handsome" hetgeen fraai, knap, mooi betekend.

Opgegroeid met o.a. een langhaar collie en eigenlijk wel ons hele leven lang wel een collie om ons heen kwamen we in contact met de korthaar.

We hebben ons verdiept in de korthaar en dat sprak ons steeds meer aan.

In 2003 na het overlijden van een van de honden wilden we toch graag een korthaar.Na een bezoek aan Anita van Bussel van "van Hobbit's Home" hebben we besloten verder te kijken dan Nederland aangezien er geen pups beschikbaar waren en er wachtlijsten bestonden.

Na in Finland en Duitsland geïnformeerd te hebben, zijn we in contact gekomen met Andrea Cürten van Whashishi.Deze had op dat moment pups.Na een bezoek aan de kennel hebben we daar onze eerste korthaar teefje, een tricolor, Fjurdy vandaan.

Na enig overleg en gesprekken hebben we in 2005 besloten een reu erbij te nemen en dat is Fellow, een sable, geworden.

Er "moest "nog een blue-merle in de roedel , ook weer na enig overleg en wat teleurstellingen hebben wij bij Turella's in Duitsland Yatho gevonden en wisten toen gelijk , die hoort bij ons en is begin 2006 bij ons ingetrokken.

Inmiddels is Yindi ( oktober 2006) , dochter van Fjurdy en Fellow, bij ons gebleven om de roedel uit te breiden.

In maart 2008 is het tweede nestje van Fjurdy geboren , de vader is Zap en van dit nestje is Bega (Burilda) bij ons gebleven.

De honden bij ons zijn niet alleen showhonden , ze moeten ook "werken" zoals gehoorzaamheid

behendigheid en ook aan wedstrijden meedoen.

Daarnaast doen ze ook uv testen.

We fokken uitsluitend met honden die CEA/PRA vrij zijn en HD A of B.

Onze honden worden in huiselijke kring opgevoed en krijgen een zo goed mogelijke socialisatie mee.

Met ongeveer 6 weken worden de ogen getest op cea/pra

We hopen dat U van onze site geniet.